با پیشرفت روز افزون تکنولوژی در قرن ۲۱، برای فعالیت در هر حوزه برنامهنویسی باید با نیازها و شرایط روز جهان آشنا باشید تا بتوانید زبان برنامهنویسی مناسبی را برای یادگیری انتخاب کنید.
آشنایی با انواع زبان های برنامه نویسی دارای بازار کار در آینده
پایتون
پایتون به واسطه ساختار ساده و در عین حال کاربردی بودن خود در حوزههای مختلف، در چند سال گذشته محبوبیت زیادی میان برنامه نویسان و افراد علاقهمند به این حوزه پیدا کرده است. پایتون که جزو یکی از زبانهای برنامهنویسی پرکاربر جهان است، در حوزههای هوش مصنوعی، امنیت شبکه و طراحی و توسعه وب کاربردی است. در واقع اگر شما به هر یک از حوزههای ذکر شده علاقه داشته باشید، پایتون میتواند اولویت اصلی شما برای شروع برنامهنویسی میباشد؛ چرا که ساختاری ساده و قابل فهم دارد و در مدت زمان کوتاهتری نسبت به دیگر زبانهای برنامهنویسی شاخص میتوانید آن را فرا بگیرید.
همچنین پایتون در ایران و جهان بازار کار بسیار مطلوبی دارد و شما میتوانید به صورت فریلنسری یا استخدامی در هر یک از حوزههای مربوط به این زبان برنامهنویسی فعالیت داشته باشید. زبان برنامهنویسی پایتون با بسیاری از پلتفرمها و سیستمهای بزرگ سازگار است و برنامهنویس قادر است بدون کامپایل کردن مجدد کدها، آن را در چند پلتفرم اجرا کند. دیگر ویژگی که پایتون را به یکی از زبانهای برنامه نویسی آینده دار در سال ۲۰۲۳ تبدیل میکند، وجود فریم ورکهای محبوب و کاربردی مثل جنگو است. بعداز دیدن آموزش پایتون، فرد باید متناسب با حوزه فعالیت مورد نظر خود فریم ورک و کتابخانههای مشخصی از این زبان برنامهنویسی قدرتمند را یاد بگیرد تا بتواند به صورت حرفهای انواع پروژهها را پیش ببرد.
Html
اگر به حوزه برنامهنویسی فرانتاند علاقهمند هستید، میبایست زبان html را یاد بگیرید. html یک زبان نشانهگذاری است که ساختار نسبتاً سادهای داشته و در حوزه طراحی گرافیکی وب سایت یا به عبارتی برنامهنویسی سمت سرور مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان گفت که با استفاده از زبان html میتوان پایه و اسکلت کلی یک وبسایت را مطابق با سطح نیاز طراحی کرد. در حال حاضر جایگزین مناسب و برابری برای این زبان برنامهنویسی وجود ندارد و به منظور فعالیت در حوزه فرانتاند باید آموزش html شروع کنید.
البته توجه داشته باشید که یادگیری زبان html به تنهایی برای فعالیت در حوزه فرانتاند کافی نیست و شما باید زبان css را نیز به عنوان مکمل در کنار این زبان یاد بگیرید. دو زبان html و css در کنار هم قابلیتهای شخصیسازی و سفارشیسازی بسیار زیادی را برای برنامهنویسی فراهم میکنند و با استفاده از آنها میتوان مطابق با نوع وبسایت، اهداف، سلایق و نیازمندیهای مختلف، قالب کلی انواع وبسایتها را به شکلی اصولی طراحی کرد.
برای یادگیری زبان html نیاز به صرف زمان زیادی نیست و شما میتوانید در مدت زمان کوتاهی آن را یاد بگیرید. اما برای حرفهای شدن در این زبان برنامهنویسی میبایست تجربه زیادی را در طی انجام پروژه مختلف کسب کنید تا خروجی مناسبی حاصل شود. به طور کلی یادگیری زبان html برای علاقه مندان به حوزه طراحی سایت در بخش فرانتاند در سال 2023 ضروری بوده و و یک پیش نیاز اصلی محسوب میشود.
جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت یکی دیگر از زبانهای برنامه نویسی آینده دار در سال ۲۰۲۳ است که در حوزه توسعه وب مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع جاوا اسکریپت برای فعالیت در سطوح حرفهای و پیشرفتهتر در حوزه فرانتاند بعد از html و css، زبان مهم و اصلی این حوزه به حساب میآید. در واقع پیش نیاز یادگیری زبان جاوا اسکریپت، html و css است و شما برای یادگیری آن باید به خوبی با این دو آشنا باشید. طبق آمار به دست آمده حدود ۹۷ درصد از وب سایتهای موجود در بخش فرانتاند با زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت طراحی شدهاند. البته اخیراً به واسطه ارائه فریم ورکهای جدید در جاوا اسکریپت، امکان استفاده از این زبان در بخش بکاند نیز تا حدودی فراهم شده است.
به عبارتی میتوانیم بگوییم که زبان جاوا اسکریپت برای بهبود صفحات html مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان با استفاده از آن در سطوح گستردهتری انواع وب سایتها را طرح طراحی و توسعه داد. به طور کلی اگر قصد دارید به صورت حرفهای و تخصصی در حوزه طراحی و توسعه وب فعالیت داشته باشید، زبان جاوا اسکریپت نیز در سال 2023 برای شما الزامی و ضروری است.
جاوا
زبان برنامهنویسی جاوا در حوزه توسعه اپلیکیشنهای موبایلی کاربرد دارد. احتمالاً اگر تاکنون نام این زبان را نشنیده باشید، فکر میکنید که شباهت زیادی با زبان جاوا اسکریپت دارد؛ اما باید بدانید که این دو زبان کاملاً با همدیگر متفاوت بوده و در حوزههای جداگانهای مورد استفاده قرار میگیرند. java زبان اصلی برای طراحی و توسعه انواع اپلیکیشنهای موبایلی و وب اپلیکیشنها است است. همچنین این زبان تا حدی در توسعه و ساخت برنامههای دسکتاپ با رابط کاربری گرافیکی نیز کاربرد دارد. علاوه بر این موارد، در شرایطی از جاوا برای طراحی بازیهای کامپیوتری نیز بهرهگیری میشود.
این زبان برنامهنویسی همانند پایتون ساختار ساده و به دور از پیچیدگی ندارد و به همین واسطه باید مدت زمان بیشتری را باید برای یادگیری آن صرف کنید. در حال حاضر این زبان گزینه اصلی برای توسعه اپلیکیشن است و شما نیز در صورت تمایل به فعالیت در این حوزه باید حتماً زبان جاوا را یاد بگیرید.
توجه داشته باشید با گسترش و توسعه روز افزون کسب و کارهای اینترنتی مخصوصا بعد از شیوع و همهگیری کرونا، نیاز به طراحی اپلیکیشن به شدت در بازارهای مختلف احساس میشود. به همین دلیل یادگیری زبان جاوا در سال ۲۰۲۳ میتواند شما را به درآمد مطلوبی برساند.
سی شارپ
سی شارپ (به انگلیسی: C#، /si ʃɑːrp/ see sharp) زبانی شیءگرا و سطح بالا از خانوادهٔ زبانهای چارچوب داتنت شرکت مایکروسافت است.
زبان سی شارپ، یک زبان برنامهنویسی چند الگویی و منظم شده مدلهای تابعی، امری، عمومی، شیءگرا و جز گرا و در بستر دات نت میباشد. این زبان توسط مایکروسافت و جزئی از دات نت به وجود آمد و بعداً استانداردهای ECMA و ISO را نیز دربر گرفت. سی شارپ یکی از ۴۴ زبان برنامهنویسی است که توسط زمان اجرای زبان مشترک از چارچوب داتنت پشتیبانی و در همه جا به وسیله مایکروسافت ویژوال استودیو شناخته میشود.
آموزش زبان سی شارپ با قدرت و در عین حال سطح بالای خود توانسته توجه بسیاری از برنامه نویسان را به خود جلب کند.
این زبان برپایه سادگی، مدرن بودن، همه منظوره و شیءگرا بودن ساخته شد. آندرس هجلزبرگ، طراح زبان برنامهنویسی دلفی، سرپرستی تیم طراحان زبان سی شارپ را بر عهده داشت. این زبان دارای دستوری شیءگرا مشابه ++C است و به شدت از زبانهای جاوا و دلفی نیازمندمدرک تأثیر پذیرفتهاست. در ابتدا نام این زبان COOL بود که مخفف C like Object Oriented Language بود، هر چند در ژوئیه ۲۰۰۰، زمانی که مایکروسافت پروژه را عمومی اعلام کرد، اسم آن به سی شارپ تغییر پیدا کرد.
ای اس پی دات نت کور
Asp. Net Core محصول جدیدی از مایکروسافت است. پایه و اساس ASP.NET Core را NET Core. تشکیل می دهد و در واقع نسخه ای بهتر و کاملتر از دات نت کور ( NET. ) می باشد و مایکروسافت با معرفی ASP.NET Core گستره کارکرد NET. را افزایش داده است که مستقل از سیستم عامل است و بدون واسط برنامه نویسی ویندوز عمل می کند.
سیستم عامل ویندوز همیشه جزو بهترین و پرطرفدارترین سیستم عامل ها محسوب شده و می باشد ولی برنامه های تحت وب نیازمند این هستند تا بتوانند کارکرد بهتری داشته باشند و در فضای ابری (Cloud) هم بتوانند میزبانی شوند. از اینرو مایکروسافت اعلام کرد تا برنامههای کاربردی ASP.NET Core بر روی طیف گسترده ای از محیطهای مختلف میزبانی می شود و میتوانید پروژه های وب را برای Linux یا macOS هم تولید کنید.
ASP.NET Core در مقایسه با MVC نخستین ، سادهتر شده و برخلاف آن هیچ ارتباطی با پروژه های Web Form ندارد و از آنجا که بر پایه NET Core. بنا شده است ایجاد پروژه های وب را بر روی بسیاری از سیستم عامل های گوناگون پشتیبانی کرده و امکان میزبانی در محیط های مختلف را داراست.
با آموزش دوره ASP.NET Core تمام امکانات ASP.NET MVC را بر پایه سکوی جدید فراهم میکنید و افزودن بر این که شامل همهی کارایی های واسط کاربری وب است روش های طبیعیتری برای ایجاد محتوای پیچیده پیشنهاد میکند و امکان میدهد که بسیاری از کارهای کلیدی مربوط به توسعه ، مانند آزمایش های واحد یه سادگی انجام شوند.
شغلی آینده دار سالهای پیش رو!
در این مطلب به بررسی زبانهای برنامه نویسی آینده دار در سال ۲۰۲۳ پرداختیم و به شما گفتیم که کدام زبانها آینده بهتری را پیش روی شما قرار خواهند داد. به طور کلی برای فعالیت در حوزه امنیت شبکه؛ هوش مصنوعی و خدمات طراحی سایت، یادگیری زبانهای پایتون و در راستای آن html و css اهمیت بسیار زیادی دارد. همچنین برای فعالیت تخصصی در حوزه توسعه وب نیز باید زبان جاوا اسکریپت را هم به خوبی یاد بگیرید. همچنین اگر قصد دارید در حوزه توسعه اپلیکیشن فعالیت کنید، زبان جاوا گزینه اصلی به حساب میآید که با صرف زمان و تمرین مستمر میتوانید در این حوزه به یک متخصص تبدیل شوید. به طور کلی در ایران و دیگر کشورهای مطرح جهان، آینده درخشان و مطلوبی برای برنامهنویسی پیشبینی میشود. پس در صورت تمایل و علاقهمندی به هر یک از حوزههای برنامهنویسی، سریعتر فرایند یادگیری خود را شروع کنید.
تبلیغات : خرید کارتن اسباب کشی، خرید کارتن اسباب کشی سه لایه، خرید کارتن اسباب کشی پنج لایه ، خرید کارتن کیبوردی، ساک لباس برزنتی
:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0